Författarfrukost med Maria Sveland om HATET

hatet

Feministisk Gryning återpublicerar här jämställdhetskämpen Maria Svelands inbjudan till författarfrukost med anledning av hens nya bok. Hjälp till att sprida informationen till alla feminister!

Författarfrukost den 16 mars:

Hatet – ifrågasättandet av feminismen – Maria Sveland

Feminismens landvinningar är i fara. Den framgångsrika kampen mot män har på mer än ett håll (!) ifrågasatts av kontrarevolutionära krafter. Detta hat mot kvinnor visar nu på flera sätt sitt fula tryne.

Exempelvis tillåter den borgerliga regeringen bloggar att skriva inlägg i genusfrågan som inte ideologiskt bygger på en feministisk värdegrund. Och alla mediaföretag har ännu inte vidtagit den självklara åtgärden att hindra spridning av icke-feministiska myter genom att stänga av kommentarsfälten. Vidare förekommer det fortfarande på några håll att journalister och krönikörer som inte tydligt ställer sig bakom könskriget mot män har jobbet kvar. Det har till och med hänt att ledarskribenter i etablerade dagstidningar öppet ställt sig bakom kvinnohatet genom att sprida absurda irrläror såsom att könsmaktsordningen inte existerar.

I Maria Svelands bok ”Hatet – ifrågasättandet av feminismen” får vi möta forskare, politiker och till vansinnets gräns uppretade feminister. Kom på författarfrukosten, där hen säljer och signerar sin bok. Och tag med en medfeminist!

Tid: Lördag 16 mars kl 10.00

Plats: Restaurang Trappan, Folkets Hus Järntorget, Göteborg

Entrébiljetter 100 kr (män 150 kr).

Jämställdhetsåtgärder: Kvinnor placeras på stolar med mjuka dynor, män får pinnstolar och strålkastare riktade mot ansiktet. Författarfrukosten inleds med att alla män förmås att tre gånger ropa i korus ”Jag är skit”.

Frustrationshantering: För feminister som efter Maria Svelands presentation känner att de inte kan hantera sin uppbubblande vrede mot patriarkatet utan risk för omgivningen tillhandahålls fem stycken i taket upphängda slagpåsar att avreagera sig på. Dessa är tydligt försedda med symbolen för män. Rosa boxhandskar delas ut. Den feminist som slår hårdast vinner ett inbundet exemplar av SCUM-manifestet.

Mera information om författarfrukosten, inkl biljettköp, finns här.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Författarfrukost med Maria Sveland om HATET

 1. toklandet skriver:

  Men vad fan, länken går ju till något som knappt skiljer sig alls ju! Satir och verklighet flyter samman på ett mycket obehagligt sätt!

 2. CaseyJones skriver:

  Får man betala mer än 150:-?

 3. rocki skriver:

  Jag hoppar in här helt fråckt med en liten påa om min nya bok som heter ”Fatet”. Den handlar om den stora gratisbuffén av rättigheter som står uppdukad, av kvinnor givetvis, för alla medlemmar av patriarkatet. Där tar männen glupskt för sig av sina privilegier såsom arbetsplatsolyckor, icke könsneutrala lagar och falska tillvitelser. Ett stort läckert fat finns även fullt av förlorade vårdnadstvister.

  Kom och lyssna när jag berättar om boken på patriarkatfrukostbuffén som givetvis är gratis om du är medlem, kvinnor kan betala genom att duka av och diska. Välkomna!

  • sternococktail skriver:

   Jag jobbar på en bok som ska heta Tjatet©. Det handlar om en kille som blir rädd och ledsen av att ständigt kallas mördare och våldtäktsman på Nätet och sedan skriver några dussin krönikor på ämnet, för bra arvode. Sedan intervjuas han i alla media, och till sist sjukskriver sig så att han är försörjd av skattepengar medan han skriver en bestseller om sina hemska upplevelser

 4. dolf skriver:

  Ja, tillståndet i samhället är verkligen inte bra, det krävs onekligen krafttag för att tysta kritiken miot feminismen en gång för alla.

 5. Ninni skriver:

  Jag tycker det är dåligt att det inte finns någon rabatt när jag tar med mig Rocki. Kom två till priset av en man? Tänk på alla struktuuuurer som förtrycker oss.

  • rocki skriver:

   Ja, jag håller med för att du är kvinna Ninni! Jag håller alltid med om allt som andra kvinnor säger, det är viktigt att vi håller ihop mot Patriarkatet! Det finns ett speciellt ställe i helvetet för kvinnor som inte håller med om allt som andra kvinnor säger.

 6. architecteur skriver:

  Hej FG, jag är en skamsen kille på 28 jordsnurr som ust gjort bort mig rejält och dessutom är osäker på hur.

  När jag började läsa det här jättebra inlägget reagerade jag först på att jag tyckte bokens omslag var fint…. ”men hallå ” tänkte jag sedan. Varför tycker jag en bok skriven av Maria är just ”fin”, tror jag att hon och alla andra kvinnor är prostituerade och skriver böcker bara för att mansslem som jag skall kunna använda uppenbart sexualiserande termer som ”fin” om omslagen. Maria vill säkert hellre att jag skall tycka hennes bok ser häftig och mystisk ut…

  Najnaj, vänta nu, ”häftig och mystisk” låter ju som Clint Eastwood, varför skulle maria vilja vara manlig, det här är bara ännu ett exempel på hur jag ser män som normen och utgår från att kvinnor för att ha rätt att skriva böcker måste efterlikna våldsbetonade manliga stereotyper.

  Nu är jag mest förvirrad, jag vill vara om möjligt kanske bara hälften så jämställd som kvinnor är Snälla hjälp mig. Jag frågade min lillasyster som är genusvetare och förklarade att alla mina argument hade strukturella likheter med AB Breiviks manifest (bland annat skandinavisk ordföljd och sexistiska kristendomssymboler i form av krusifix infällda i texten i mitten av häf t ig) men inte kunde förklara om jag kränkt en kvinna, kvinnor eller kvinnlighet mest.

  Snälla hjälp mig sluta kränka!

  • Joakim Ramstedt skriver:

   Så här är det kära architecteur. Du är man och kränker därmed denna sorts kvinnor med din blotta existens. Får jag föreslå att du läser scum manifestet? Den är översatt till svenska av Sara Stridsberg och har fått strålande recensioner av en näst intill enig recessensentkår, Även de manliga. Det är nämligen en utmärkt bok även för oss män ty den hjälper oss förstå vad vi är: Även du kommer att slås av insikten om vilken stor skit du är när du läst den. Du kommer också att förstå att det enda sättet för dig att sluta kränka fina, kärleksfulla och rättvisetörstande kvinnor som Maria Sveland är att låta henne strimla dig i småbitar med en mycket vass kniv. Så det finns i alla fall lite hopp även för oss.. Trots att vi är mansskitar kan vi alltså bidra till ett bättre och med jämställt samhälle

   Vi behöver bara dö.

   • rocki skriver:

    Det är sexigt med män som förstår oss kvinnor och varför vi är så besatta av vår underordning. Vi har tvingats vara tysta i 200 000 år och nu när vi _äntligen_ får prata så är det så oerhört viktigt för oss med er män som förstår hur obefintlig jämställdheten är i Sverige. Folk pratar bara om Guatemala men glömmer oss som knappt kan andas för att vi tvingas att städa så mycket. Krossa patriarkatet! Vi kan göra det tillsammans.

    Tack!

   • sternococktail skriver:

    Var kommer siffran 200 000 år ifrån? De som tror gud anser att jorden skapades för 6000 år sedan, fix och färdig, men är det någon esoterisk feministisk kunskap som säger att A) människosläktet är bara 200 000 år gammalt, trots att forskargubbar säger 3 à 5 miljoner år – eller B) förlorade kvinnorna rätten att tala för 200 000 år sedan? Och hur kan man veta det? Så gamla grottmålningar finns ju inte, så den informationen måste ha förmedlats på ockult sätt? Via en pythia i trans?

 7. Kristian skriver:

  Vi behöver nya lagar. Vad sägs om genuscertifikation av journalister?
  På lång sikt måste vi naturligvis utbilda fler genusvetare, men till en början kan ju gemene kvinns få ett par kronor som skottpengar när en journalist utryckt sig fel. Det verkar fungera bra i Kina – inget trams där på internetforum eller i tidningar.

  För övrigt anser jag att polis or militär skall underställas genusvetenskapliga institutioner. Självklart kan de senare i mån av tid få fortsätta med sina nuvarande uppdrag – trafikkontroller och rikets säkerhet – men så ofta det behövs skall de ägna sig åt genusverksamhet med det mera handfasta metoder vi behöver i det här landet.

  (Är personligen man, så jag lyssnar givetvis gärna och ödmjukt till rättelser av de felaktigheter jag antar finns i ovanstående.)

  • Adam Bek skriver:

   Viktigast av allt är genusneutral fysik utan manligt kodade narrativ såsom matematik och formler. En fysik byggd på ”den andras” strukturellt betingade underordning och utifrån osynliggjorda erfarenheter formande slutsatser fritt uttryckta utan bördan av rationalitetens hegemoni.

   Fysik med former istället för formler kort sagt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s